Om Marlene

”Motgångar avslöjar snillet, medgångar döljer det.” /Quintus Horatius Flaccus

Nutid
FART OCH FLÄKT! Det är vad som kan beskriva vad som pågår just nu.

 • C och jag är inflyttade i en 3 rum och kök. Vår lägenhet!
 • 3e året på IBM (International Business Management) på MDH (Mälardalens Högskola) i Västerås, i början var det en utmaning men nu känner jag mig hemma i studiesättet och engelskan.
 • Arbetar deltid med min mor på Hälsokuren Hälsocenter
 • 2012 blev jag vald till Ordförande för Utbildningsutskottet i Mälekon(ekonomernas linjeförening) Lämnar över facklan nu.
 • Gjorde ett stort projektarbete åt Östsvenska handelskammaren i våras med avslut i sommaren

Som ni ser är det en liten men välfylld lista!

Hälsokuren Hälsocenter finns i Eskilstuna, Mariefred och Stockholm. Det är en TKM-klinik(Traditionell Kinesisk Medicin) som till stor del består av kinesiska teer och örter, akupunktur och massage. TKM är en 3000-årig lära som hela tiden utvecklas och fylls på av kunskap från generationer av läkare. De kunskaper som finns i min familj har först vidare genom flera generationer. TKM handlar om balans och energier. Vi behandlar det mesta: magproblem, alla sorters värk och smärtor, reumatism, depression, humörsvängningar, hormonobalans(tex pms, övergångsbesvär).

Familj
Mamma som kinesisk läkare (ursprung Hong Kong) och akupunktör och far som svensk pensionerad flygledare blir det halvkines barn som mig och min bror!

För mig har familjen en stor betydelse. Jag anser att de är en del av kärnan av ditt liv och att föräldrar ska behandlas som föräldrar, har hört från andra att jag måste göra revolt någon gång men jag känner inte att det är nödvändigt.

Jag är ofta upptagen med sådant som hör till familjen, om jag någon gång skriver att det har varit mycket att göra så är det inte bara jobb utan familjesaker också.

Framtid
Familj, C, Examen, Arbeta och en till familj;)

Dåtid
Mitt liv har varit i det enklaste laget, föddes på Karolinska i Stockholm, har bott i skogen utanför Mariefred praktiskt taget hela mitt liv.
Jag har legat på gräsmattan i timmar och tittat på moln(älskar dem) och mycket mycket mer!

Gymnasietiden spenderades västerut om Mariefred, i Eskilstuna där min mamma hade öppnat en akupunkturmottagning. 3 härliga år, 2010 tog jag över min mors företag, döpte om det till Hälsokuren Hälsocenter och har drivit det sedan dess tillsammans med min mor.

Blogg
Att ha en blogg är ju som att ha en dagbok (minus det där med att andra inte får läsa den), inga regler, inga bestämda tider då du ska skriva, ett ställe där du skriver ner tankar och idéer som flyter runt i ditt huvud. Det är vad jag vill göra skriva ner lite olika saker, jag skriver lite då och då, det kan gå veckor mellan varje inlägg!

”Stay hungry.
Stay foolished.”
/Steve Jobs

Annonser

4 thoughts on “Om Marlene

 1. Hej!
  Jag skulle vilja komma i kontakt med dig angående ett inlägg på din blogg. Jag letar efter en person och hoppas att du kan hjälpa mig. Du kan väl höra av dig till mig via mejl? Så berättar jag mer.
  Du når mig på linette.israelsson@passagen.se

 2. ”Att ha en blogg är ju som att ha en dagbok (minus det där med att andra inte får läsa den), inga regler, inga bestämda tider då du ska skriva, ett ställe där du skriver ner tankar och idéer som flyter runt i ditt huvud.”

  VÄL TALAT – och – FORTSATT ALL LYCKA TILL ❗

 3. Hej,

  Har läst lite på din blogg då jag blivit antagen till ibm till hösten. Vore jättetacksam om du kan maila mig så jag kan få ställa några frågor om programmet.

  Ha det bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s