We did it – Tough Viking 2014 Hagaparken

Hjärtat slår nästan sönder bröstkorgen, de räknar ner. Frågar om vi är redo. Vi ser hur de förbereder sig för extra pain.

Fem…Fyra…Tre…Två…Ett…KÖÖÖR!!!

Vår dag startade tidigt, de var osäkra på när vi skulle hämta ut nummerlapparna. Före allt startade eller vår egen start. Detta gjorde att vi anlände ca kl. 8.30 vid Hagaparken. Tidigt. 3 timmar innan vår egen start…

Vi hade hunnit äta frukost påläggen hit. Termometern stod på 7 grader och vädret utanför, ja, vi kan ju säga att det inte var skönt. Vi hämtade våra nummerlappar, peppade varandra, kollade hur bana såg ut. Sedan satt vi i bilarna typ 1 timme för att det hade börjat spöregna.

När klockan slog 11 började vi förbereda oss på riktigt. Tog av oss ytterkläderna, fixade nummerlappar och förberedda os för vad som komma skall.

OBS: Fler bilder kommer senare när de har publicerats på Tough Vikings hemsida. tough viking 2014 hagaparken obstacle race

Körde några varv, värmde upp våra stela muskler. Pepptalk med teamet! tough viking 2014 hagaparken obstacle race Första starten hade gått vid kl.10 och vi fick en försmak av Pain!

Ur högtalarna hörde vi hela tiden hur mycket pain vi kommer att få, gravida, folk med hjärtproblem och pacemaker ska undvika 10 000 volt i slutet. Bra att veta.

tough viking 2014 hagaparken obstacle race

Vi stod vi starten, de släppte in oss i startområdet. Vi förberedda oss på att springa igenom Pain. Footbaal players på 1.90 och bara muskler. Yes, det kommer att kännas!

Ställde mig i mitten för att inte bli den som blev påpucklad i front line, vi såg hur hårda smällar de fick ta. Jag blev påpucklad av tre olika, jag var som en pinball-kula. Fram och tillbaka knuffades jag, knuffade bort en tjej som åkte rakt mot mig efter att ha fått en smäll från en kudde. Fintade en player men blev påpackad från sidan, sjukt att jag klarade mig igenom det.

tough viking 2014 hagaparken obstacle race  PAIN

Nu till det mest fruktade enligt mig: ICE TANK….

Det var bara att hoppa i. Ingen återvända, inget att gå om. Vi skulle ner och sedan dyka under en planka för att sedan häva oss ur den där containern.

tough viking 2014 hagaparken obstacle race ICE TANK

Bild

Tjejerna före oss tog alldeles för lång tid på sig at ta sig ur, det var inga före dem och de tvekade på hur de skulle ta sig ur. Vi skrek åt dem att GÅ UPP. Vi höll på att frysa ihjäl, kändes som en evighet innan de tog sig upp. Frös så mycket att jag till och med repeterade mitt personnummer för att inte bli desorienterad.

De hinder som var mellan ice tank och Bridge var ett antal men det fanns tyvärr ingen privat kameraman där.Hagaparken Tough Viking karta

 

BildInnan bridge fick vi ta oss igenom lera som gick upp till knäna och sedna in i vatten där det också var lera och då gick det upp till midjan på oss! Bild

Vid Bridge fick vi ta oss igenom lera för att sedan hoppa ner i förrädisk vatten under en bro, man visste inte vad som fanns där och tyvärr var det ett stort hål innan en sten som stod rakt upp i vattnet, slog i knät och är ganska öm där nu. DSC00171DSC00180Vi såg till att alltid vara tillsammans. Vi var ett team och vi skulle hålla ihop. No matter what. 
Bild
Bild

Sista hindret innan elen (10 000 volt), ta sig igenom vatten och simma under tunnor. Min kropp ville ge upp vid de sista blåa tunnorna, hela kroppen sa emot att simma under. Ville verkligen inte. Tog mina sista krafter och tvingade mig själv vidare, fysiskt sett ville jag bara vänta på att någon skulle hämta mig där.

Tough Viking 2014

Mentalt sett ville jag avsluta det här racet! C var där och ropade på mig, peppade på mig att ta mig framåt. Sista hindret innan vi kan ta emot medaljen. DSC00203Bild

 

Upp mot sista hindret. Det kändes som kramp i kroppen när man fick de där stötarna. Kramperna gjorde att man inte riktigt kunde röra muskeln, värre blev det om man spände sig. Tänk er en lite kraftigare Abtronic som man kunde se på TV-Shop. Jag fick fokusera på att slappna av och bara ta mig framåt! Här nedan ser ni S i blått ta sig i mål! Tough Viking 2014Sjukt stolta vi var, att ta sig igenom den där banan. Tog ändå lite tid på grund utav mina skador men jag gjorde det! Direkt efter alla foton fick vi kolla på S kramp i benet och sedan snabbt till bilen för att byta om. Vilken dag! Nästa blir Tough Viking 2015 😉Bild

 

 

Annonser

One thought on “We did it – Tough Viking 2014 Hagaparken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s