Hur vi diskuterar våra moraliska åsikter när vi skvallrar

Hur kan skvaller bidra till led sociala integrationerna och hur vi ser på samhället? Varför är det en så stor trend att vilja veta mer om kändisar?

Vi som människor har den förmågan att döma, vi har den förmågan att ha förutfattade meningar om personer som vi inte känner baserat på vad vi läser och hör. Vi kopplar oftast kändisar med deras roller. Se mer i videon.

Baserar vi då våra åsikter på hur deras karaktärer har varit?

När människan diskuterar händelserna diskuterar vi inte bara händelserna i sig, utan vi diskuterar även den moraliska standarden vi själva står för.

Elaine Lui pratar om skvallersociologi på TEDxTalks, och hon förklarar hur samhället formar sig. Hur vi som människor visar oss själva och våra moraliska åsikter. Hon tar upp olika kändisar som varit med mycket i pressen senaste året (2012-2013) och tar upp dessa ämnen som diskuterats och vad vi egentligen frågar oss själva och andra när vi börjar skvallra. Hon säger en mening i senare delen av videon: ”sättet du svarar på dessa frågor säger mig mer om dig än vad det säger om John Travolta”.

Kolla in videon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s