Pralinkurs i Sthlm

 

 

Vi hade en riktigt lyckosam dag i Stockholm, dagen började med en superfrukost/brunch på Radisson Blu waterfront vid tågstationen, det har blivit en tradition nu att gå dit vid Cristian’s födelsedag (tradition nu för att det hänt 2 gånger…).

Vi hade en sådan tur med vädret! Regnet öste ner när vi åkte in till Stockholm, slutade regna när vi klev av och skulle gå och äta frukost/brunch. Öste än en gång ner när vi åt frukost/brunch, slutade regna innan vi gick vidare till vår Pralinkurs.
Öste ner när vi satt på pralinkursen och sedan när vi var färdiga och skulle ner till Hötorget var det soligt och fint. Sedan en sista gång regnade det när vi satt på tåget hem och slutade regna när vi klev av…
Är inte det lite lyckosamt? 

Vår Pralinkurs hölls vid södra delen av Kungsholmen i Stockholm så det var lätt att ta sig dit till fots från stationen.

När vi kom dit gick vi runt lite för det var ändå 30 minuter tills vi skulle börja, efter att ha fått lite frisk luft och motion kände vi oss redo att lära oss mer om choklad och praliner. Alma, grundaren av Choco Chocolate, tog emot oss med ett stort leende till Pralinkurs – Tema Mjölkchoklad. 

Vi fick veta att den andra som skulle vara med hade blivit sjuk och avbokat, egentligen brukar Alma avboka en kurs som har färre än 4 deltagare men för att hon är där nästan varje dag för att testa olika kreationer till en chokladtävling så hade hon inget emot att ändå lära oss amatörer om praliner! Vi fick en privatkurs! 

 

20130901-123139.jpg

Vi fick göra tryfflar, praliner och chokladkakor. Inte tänkte vi på hur mycket choklad det kunde bli.

 

I tryffeln blev det en blandning av päron och apelsinsmak, i pralinen blåbär och chili, och tillslut chokladkakorna fick vi smaksätta genom att strössla med olika kryddor och strössel. Vi fick ut 7st från vår chokladbladning så det blev krossade moccabönnor, flingsalt, chili, kardemumma, pepparkakskryddor och kanel.

ChocoChocolate stockholm pralinkursSedan fick vi möjlighet att paketera våra vackra kreationer! Bilden nedan var en slarvig en men mamma tyckte att de var så bra gjorda att hon ville lägga upp dem fint innan hon smakade.

20130901-123147.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s