Amsterdam: Första kvällen

Vi checkad in på Hotell Max som låg på gångavstånd till centrum men valde ändå att ta Tram(spårvagnen) för när man för första gången letar efter ett ställe brukar det kännas längre än när man väl kan vägen.

Vi slängde av väskorna, tog dusch och bytte kläder. Vi hade en dubbelsäng med privat toalett och badrum! Lyx!

Vi kände ändå att vi ville utforska staden lite och varför inte nu när typ alla andra turister är ute kl nio på kvällen.

Vi började gå ner till stan för att hitta någonstans att äta och när man är lika hungriga som vi var är man inte superkräsen men vill ändå att första måltiden i Amsterdam är någorlunda bra!

Därför blev det Vapiano, en restaurang vi känner igen men var länge sedan vi åt på! Så gott med deras al dente pasta och efterrätt. vapiano amsterdam-104034.jpg

Med mat i magen började vi gå till Red Light District. Ett område känt för sina röda rum… Det var roligt att se att nästan alla i Amsterdam var där. Det är en slags turistattraktion i sig.

I Amsterdam är prostitution lagligt och även klassat som en yrke, vilket också gör att de måste betala skatt. Men skillnaden från andra länder är att de har sina egna små rum med dörrar i glas som kan öppnas för att släppa in ”besökarna”. Är det upptaget med aktiviteter av något slag så är gardinerna igendragna. Det kallas red light för att det lyser röda lampor i dessa små rum som de står i.

Bågot mer som vi från Sverige inte är vana vid är att det finns även många Coffeeshops, seedshops och andra liknande affärer.

Marijuana är lagligt att använda och sälja i Amsterdam. Det finns en coffeeshop på nästan varje gata och folk går runt och röker en joint som ingenting. Därför luktade det lite konstigt när man gick runt i Amsterdam.

Man kan köpa sina egna frön för att odla hemma och det fanns affärer som specialiserade sig i tex cannabissprit, cannabisglass, cannabiskakor osv.
20130714-142511.jpg

Utmärkande för just Amsterdam: inte bara Red Light utmärker amsterdam utan även de helt otroligt olikfärgade och olikformigt husen längs kanalerna! De är helt otroligt roliga att titta på då man oftast inte kan hitta två som ser likadana ut. Snea är de också!

20130714-142521.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s