Frankrike Dag 3: Louvren och Barcelona Dag 1

Med ett tåg som avgår ca 14:00 hade vi hela förmiddagen på oss att slappa… Men vi är ju i Paris! Centralt också! Klart vi ska gå runt lite till.

Vi gick till Louvren! Vi önskar att vi hade kollat upp lite ställen som de hade i DaVinci-koden så man kunde kolla upp dem.

Vilken vacker byggnad och glastriangeln som utgör ingången till museet.

Tips: Se upp för människor på gatorna som går runt med papper med handikappsymbol och dövas&stummas förbund. Pappret ser ut som en billig utskrift och sedan är det antagligen några som har skrivit på med namn, nationalitet, postkod, en summa och underskrift.

Skriv inte på något. Vad vi förstod är det en insamling till dessa personer med speciella behov. Personerna som går runt med dessa papper låtsas vara döva och stumma, det är dem med 100% säkerhet inte.

En fransman bredvid oss när vi skulle gå över övergångsstället tyckte dessa skojare var riktigt jobbiga så han tog pappret och rev det i flera bitar!

Mannen som hade pappret tog bitarna och slog fransmannen i huvudet. Samtidigt hör man hans kompanjoner skratta bakom oss. Inte stumma där.

Säljare: Det säljs miniatyrEiffeltorn och vatten lite överallt men området runt Triangeln i Louvren får de inte komma in.

Efter Louvren kunde vi gå tillbaka till hotellet för att lugnt ta på oss backpacker väskorna för att sedan vandra ner i metron och ta tåget till Gare De Lyon där tåget till Barcelona avgår.

Denna resa blev på ca 7 timmar och tar oss direkt till centrala Barcelona. På tågstationen träffade vi en väldigt söt liten kattunge! katten-094034.jpg

Cristian på tågstationen Paris-094052.jpg
Tågresan kommer bra en stund och enda möjligheten att köpa något att äta är på bistron så vi tog med oss lite snacks i form av kakor, chips, mackor, vatten och m&m som var köpta i m&m’s store i London!
m&m snacks-094043.jpg

Håll utkik!Fler bilder efter hemkomst.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s