Frankrike Dag 1: Eiffel & Notre

Vår resa fortsätter till Frankrikes huvudstad: Paris.

Vilken snabb resa från London. Endast 2 innan vi nådde Lille Europé där vi tog tåg till Paris.

Vi åkte inte direkttåg till Paris då det hade kostat för mycket men detta var bästa alternativet och behövde bara vänta några minuter. 20130707-224429.jpgUtsikten från hotelltaket.

Vi kom fram vid 16 och efter att ha checkat in på Holiday Inn Notre Damn, mitt i Latinkvarteren hann vi åka till Eiffeltornet innan det blev mörkt.

Vi tog oss ända upp till toppen där vi satte ett hänglås på gallret och vilken utsikt!

Tunnelbana/ Metro i Paris:
Det fanns olika biljetter; engångs, dagsbiljett, ett häfte med 10 biljetter och sedan lite olika.

Vi köpte ett häfte på 10 biljetter men det visade sig visst att en biljett kunde användas flera gånger under samma dag. Vet dock inte inom vilken tid med det gick minst 2h innan vi använde samma biljett igen.

Se upp; Gatuspel i Paris
Påväg mot Eiffeltornet var det en man(man1) som höll på med ett spel på gatan där han har tre svarta brickor varav en har en vit lapp under, han skyfflade dem och så skulle man gissa vart lappen var.

Framför var det en man(man2) som gav pengar (50€) för att sedan få gissa vart lappen var. Gissade man rätt får man dubbelt tillbaka. Ibland gissade mannen rätt och ibland fel, man2 var kompanjon med man1. Man2 är där för att visa hur ”lätt” det är att hitta rätt och vinna pengar. Detta var ganska uppenbart för mig men såg många som gick på det, tyvärr

Notre Damn var andra stoppet efter Eiffeltornet och vilken byggnad. Med Nikon1 kunde vi zooma in på varje staty som satt på byggnaden och gick sedan in för att se byggnaden inifrån. Det är som är så imponerande är att det är byggt av människor med enkla maskiner och otrolig uppfinningsrikedom. En byggnad som stått kvar i så många år.

Mat på en krog i Latinkvarteren, sniglar, lamm och tartan. Hur km man önska sig mer! Otroligt mysig med Älmhult, träbalkar och en ovanlig blandning av olika krimskrams och ovanliga bilder.

Dag 2 i Frankrike ska spenderas i Disneyland!

Håll utkik!Fler bilder efter hemkomst.

20130708-095349.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s